5 квітня 2024, 15:44, Торгівля

Тепла погода в Україні вплинула на ціни огірків

Ціни на огірки в Україні змінилися – цього тижня зафіксовано стрімке падіння вартості цих овочів із теплиць. Про це повідомляє портал EastFruit.

Однією із причин такої динаміки експерти називають теплу погоду, яка встановилася майже на всій території України із середини минулого тижня. Це призвело до прискорення дозрівання місцевих тепличних овочів, що прискорило зростання їх пропозиції на ринку.

Останнє змусило українських виробників вдатися до зниження відпускних цін. Наразі тепличні комбінати відпускають огірки по 65 – 100 грн за кг: у середньому це на 32% нижче, ніж минулого тижня.

Аналітики вказують на недостатній попит з боку покупців та стабільне постачання дешевої імпортної продукції з Румунії. Середні ціни на неї на ринку зазвичай становлять не більше ніж 60 грн/кг.

У першій половині березня також фіксували різке зниження цін на тепличні огірки. Станом на 8 число тепличні комбінати України пропонували для продажу огірки за 85 – 130 грн за кг. Зараз ціни на тепличні огірки в країні в середньому на 40% нижчі, ніж на початку квітня минулого року.

Слід зазначити, що раніше перший віце-президент Торгово-промислової палати України Михайло Непран заявив, що через блокаду польського кордону в Україні можуть подорожчати деякі продукти.

Як писав AgroPolit.com, за рік огірки в Україні подорожчали на 70%. Також в Україні зібрали 29 млн т овочів.

в