5 квітня 2024, 11:02, Торгівля

Україні вдалося відновити контейнерні перевезення

Вдень 3 квітня перший контейнеровоз за час розв’язаної рф повномасштабної війни пройшов морським коридором до одного з портів Одещини. Про це повідомляє «Думська».

Першопрохідником став T Mare під прапором Панами. Того ж дня він вирушив у дорогу назад до Констанци. Поки що це не повноцінний спеціалізований корабель, а так званий фідер, який здійснює чартерні рейси між Констанцею та портами Великої Одеси.

Контейнерні перевезення до цього в обмеженому обсязі здійснювалися через дунайські порти Одещини, але тепер вони значно зростуть. Слід зазначити, що Українське Дунайське пароплавство провело у лютому 2024 року консультації з перевізниками щодо формування перших баржових контейнерних караванів на Середній та Верхній Дунай.

Українське Дунайське пароплавство провело консультації з перевізниками щодо формування перших баржових контейнерних караванів на Середній та Верхній Дунай. Компанія провела консультації з перевізниками щодо залучення необхідної кількості контейнерів для формування перших караванів.

В експлуатації УДП 25 одиниць самохідного флоту, 20 у резерві, та понад 200 барж. Ресурсів компанії вистачить, щоб перехопити потік контейнерів з автотранспорту.

Як писав AgroPolit.com, Україна може розвантажити кордон з Польщею. Також міністр юстиції закликав до діалогу з польськими фермерами.

в