4 квітня 2024, 14:35, Логістика/Техніка

Частина польського кордону досі заблокована польськими фермерами

Польські фермери заблокували три напрямки на польсько – українському кордоні, практично не пропускаючи українських водіїв до сусідньої країни. Про це речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко заявив в ефірі телемарафону.

За його словами, пункт пропуску «Ягодин» – це найбільший інфраструктурний напрямок на кордоні двох країн. Він здатний пропускати 1200 – 1400 вантажних автомобілів за добу. Наразі їх проходить менше сотні.

Впродовж 3 квітня у бік України проїхали 70 вантажівок. Станом на 4 квітня близько 400 вантажівок залишається у чергах на заблокованих пропускних пунктах.

На розблокованих пунктах теж утворилися черги:

  • «Краківець» –500 вантажівок,
  • «Шегині – 450 вантажівок.

Рух на зазначених напрямках жвавий, однак через блокаду інших пунктів пропуску там зберігаються черги. В кінці березня фермери Польщі розблокували три пункти пропуску: Краківець, Устилуг та Шегині.

Продовжується блокування саме трьох напрямків Рава-Руська, Ягодин та Угринів. І фактично на всіх цих трьох напрямках польські фермери взагалі не пропускають вантажні транспортні засоби в бік Польщі, а в бік України пропускається по кілька вантажних транспортних засобів на годину», – зазначив Андрій Демченко.

Як писав AgroPolit.comДональд Туск не бачить необхідності розмовляти з фермерами, – польські страйкарі. Також українські аграрії, продаючи зерно до Польщі, недоотримують прибуток.

в