4 квітня 2024, 09:58, Торгівля

Корупція в судноплавстві стала темою обговорення між Україною та країнами Чорноморського регіону

Країни Чорноморського регіону обговорили питання безпеки в морі. Зокрема, йшлося про протидію корупції. Про це повідомив голова Адміністрації судноплавства Євгеній Ігнатенко.

Українська делегація взяла участь у 24-му засіданні Комітету Чорноморського меморандуму (PSCC24) у місті Батумі, Грузія. Україна є повноправним членом Комітету Меморандуму про взаєморозуміння щодо контролю державою порту у Чорноморському регіоні, який скликається раз на рік почергово в кожній з держав-учасниць.

На щорічних зустрічах розв’язують нагальні питання у сфері контролю суден державою порту (PSC) та забезпечення безпеки судноплавства.

Представники Адміністрації судноплавства взяли участь в обговоренні питань щодо здійснення контролю та інспекцій державою порту в Чорноморському регіоні, а також обміну даними, огляду затримань суден та перевірок риболовецьких суден.

Окрема тема обговорення – контроль державою порту за межами Чорного моря. Розглянули інформацію щодо нововведень у сфері PSC. Важливою частиною засідання була зустріч з представниками Maritime Anti-Corruption Network (MACN), на якій порушили питання щодо запобігання та усунення корупційної складової під час інспекцій суден.

Як писав AgroPolit.comновий пункт пропуску з’явиться на кордоні Румунії та України. Також поляків не влаштує запропонований ЄС компроміс щодо безмитної торгівлі.

в