3 квітня 2024, 14:33, Торгівля

400 вантажівок в черзі: польські фермери заблокували три ділянки українського кордону

Польські фермери продовжують блокувати рух вантажного транспорту на трьох пропускних пунктах, пропускаючи по кілька вантажівок на годину, або обмежуючи їх рух взагалі. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає Укрінформ.

Він розповів, що протестувальники через пропускний пункт «Ягодин» пропускають дуже малу кількість вантажівок, що прямують з Польщі до України.  Минулої доби вони пропустили всього 60 транспортних засобів.

Ягодин залишається найбільшим інфраструктурним напрямком для перетину спільного кордону вантажними автомобілями. Демченко повідомив, що станом на сьогоднішній день на трьох заблокованих напрямках на території Польщі у чергах перебуває 400 вантажівок.

Станом на сьогодні блокування здійснюється на напрямку пунктів пропуску Ягодин, Рава-Руська та Угринів. Блокування останнього польські фермери поновили вчора. Через Ягодин та Рава-Руська, як і раніше, польські протестувальники взагалі не пропускають вантажівки в бік Польщі. На цих напрямках в останній період фіксуються нульові показники перетину кордону вантажівками на виїзд з України. Через Угринів вони зазначали, що пропускатимуть в бік Польщі по одній вантажівці на добу», – сказав Андрій Демченко.

Як писав AgroPolit.com, аграрії Польщі та України мають зустрітися цього тижня для вирішення спільних проблем. Також фермери в Польщі заночували в будівлі Мінагро, вимагаючи зустрічі з Туском.

в