2 квітня 2024, 18:03, Торгівля

Новий пункт пропуску з’явиться на кордоні Румунії та України

На кордоні Румунії та України має незабаром запрацювати новий пропускний пункт Біла Церква — Сігету-Мармацієй. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні Кабінету Міністрів 2 квітня.

За його словами, всього на вказаному напрямку планують відкрити дев’ять нових пропускних пунктів. Денис Шмигаль назвав посилення економіки України одним із головних факторів її розвитку.

Прем'єр-міністр України зауважив, що вигідне партнерство зараз вибудовують Україна та Румунія і планують його посилювати. Глава уряду додав, що новий пункт пропуску став одним з результатів зазначеної співпраці.

Крім створення нових пунктів пропуску на західному напрямку, український уряд хоче модернізувати 13 існуючих.

Сьогодні Україна та Румунія будують надзвичайно вигідне партнерство і ми маємо на меті його постійно поглиблювати. Ухвалюємо постанову, що дозволить відкрити новий українсько – румунський пункт пропуску Біла Церква — Сігету-Мармацієй. Загалом на західному напрямку плануємо зробити дев’ять нових прикордонних пунктів пропуску та модернізувати ще 13. Все це дасть більше можливостей для українського експорту та пришвидшить інтеграцію до ЄС» – зазначив Денис Шмигаль.

Як писав AgroPolit.com, ключові цілі зеленої угоди ЄС залишаються незмінними, незважаючи на протести фермерів. Також Україна погодилася виконати п’ять кроків для розблокування кордону з Польщею.

в