2 квітня 2024, 15:52, Торгівля

Поляки вирішили захопити ринок сиру в Україні

Польські виробники намагаються захопити український ринок сиру, відбиваючи клієнтів у вітчизняних сироварів. Про це повідомляє Інфагро.

У березні поточного року до України завезли рекордний обсяг сиру, якщо порівнювати його з довоєнним періодом. При збереженні зазначеного тренду, відбудеться розподіл ринку між його учасниками.

Вибором споживачів частіше стає сир європейського виробництва. Він у більшості випадків навіть зараз продається дешевше, ніж вітчизняний.

Польського сиру на полицях українських магазинів стає більше. Аналогічна ситуація і з іншими європейськими виробниками. За словами аналітиків, в Польщі виробництво сиру у поточному році виросло на 10%. Експерти припускають, що це пов’язано саме з бажанням збільшити поставки продукту на український ринок.

Фахівці повідомляють, що різниця в збільшенні показників польського виробництва майже дорівнює всьому об’єму виробництва аналогічних сирів українськими сироварами,

Слід зазначити, що за словами експертів, розблокування українсько-польського кордону може вдарити по виробниках сирів в Україні. Українські виробники сиру намагаються утримувати високі обсяги виробництва, що провокує зростання закупівельної ціни сировини молока.

Як писав AgroPolit.com, в Мінекономіки розповіли, коли ЄС обмежить ввезення агропродукції з рф і Білорусі. Також експерти дали прогноз щодо подальшої вартості яблук

в