2 квітня 2024, 11:02, Логістика/Техніка

Польські фермери заблокували Угринів – Долгобичув

Польські протестувальники 2 квітня поновили блокаду перед пропускним пунктом «Угринів – Долгобичув», закривши шлях для вантажівок. Про це повідомили в Державній прикордонній службі України.

Ускладнення руху транспорту на зазначеному маршруті можливе на в’їзд до Польщі, а також на виїзд з неї. Напередодні польські страйкарі заблокували два пункти пропуску. Вони пропускали по кілька вантажівок на годину.

Слід зазначити, що 7 лютого фермери Польщі передали офіційне повідомлення щодо відновлення акції протесту на українському кордоні. Блокування пропускного пункту «Дорогуськ – Ягодин» почалося 9 лютого. Акцію протесту місцева влада погодила до 9 березня.

Раніше члени польської профспілки фермерів «Солідарність» на 9 лютого анонсували загальний страйк по всій країні. Він розпочався з блокади повного переліку пунктів пропуску на українському кордоні. Зазначена акція включала і блокування автомагістралей та доріг в окремих воєводствах Польщі. Фермери поновили акції протесту, оскільки польська влада не змогла вирішити їх проблеми.

Увага, ускладнено рух вантажівок перед пунктом пропуску «Угринів – Долгобичув». Просимо водіїв та перевізників врахувати інформацію під час міжнародних перевезень», – зазначили прикордонники.

Як писав AgroPolit.com, польські фермери обіцяють заблокувати ще більше пунктів пропуску на кордоні. Також Україна стала одним з найбільших постачальників шоколаду до Євросоюзу.

в