1 квітня 2024, 13:23, Торгівля

Польські фермери обіцяють заблокувати ще більше пунктів пропуску на кордоні

Польські фермери 2 квітня планують заблокувати рух для вантажівок на пропускному пункті Угринів – Долгобичув. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, пише РБК-Україна.

За його словами, станом на 1 квітня заблокованими залишаються два пункти перетину. Ділянка «Угринів – Долгобичув» зараз відкрита для руху в обох напрямках. Польські страйкарі продовжують блокувати рух вантажного транспорту на пунктах «Рава-Руська» та «Ягодин». На зазначених напрямках рух вантажівок або обмежений повністю, або їх пропускають по кілька на годину.

Вкрай малу кількість вантажних автомобілів фермери пропускають через «Ягодин» на виїзд з польської сторони. За останню добу їх було всього 70.

2 квітня польські фермери планують поновити блокування по напрямку пункту пропуску «Угринів-Долгобичув», де в четвер вони тимчасово припинили свої дії на період Великодніх свят. Інформацію про дату поновлення дій з блокування українські прикордонники отримували від польських колег. Через «Ягодин» та «Рава-Руська» польські протестувальники взагалі не пропускають вантажівки в бік Польщі. На цих напрямках останній період фіксуються нульові показники перетину кордону вантажівками на виїзд з України», – повідомив Андрій Демченко.

Як писав AgroPolit.com, Україна стала одним з найбільших постачальників шоколаду до Євросоюзу. Також Укрзалізниця не може вивантажувати зерно через обстріли Одеси.

в