1 квітня 2024, 11:08, Торгівля

В Україні оголосили наступну дату можливого розблокування кордону

Наступна зустріч польської та української Аграрних асоціацій з приводу транзиту аграрної продукції запланована на 5 квітня. Про це заявив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький в ефірі телемарафону.

За його словами, на другу половину квітня запланована широка зустріч польської та української сторони. Посадовець повідомив, що Асоціації мають на меті «пропрацювати між собою параметри взаємодії», а також на наступній зустрічі фіналізувати домовленості.

Тарас Висоцький зазначив, що зараз представники країн працюють над такими напрямками, як зернові, м’ясо птиці, яйця, сок, мед та малина.

Слід зазначити, що у лютому польська та українська сторони провели переговори, які присвятили можливостям по розблокуванню кордону, з 20 лютого перекритого польськими фермерами. Страйкарі серед основних вимог називають: повне закриття кордону для вантажівок та закінчення  безмитної торгівлі між Україною та Євросоюзом. Блокада кордону супроводжується псуванням української аграрної продукції та політичними провокаціями.

Це завдання на квітень. Буде робитись усе, щоб максимально швидко в межах перших тижнів квітня це реалізувати», — зазначив Тарас Висоцький.

Як писав AgroPolit.com, Україна стала одним з найбільших постачальників шоколаду до Євросоюзу. Також Укрзалізниця не може вивантажувати зерно через обстріли Одеси.

в