30 березня 2024, 13:00, Торгівля

Укрзалізниця не може вивантажувати зерно через обстріли Одеси

Протягом останніх тижнів Одесу атакують російські ракети та безпілотники, що призвело до зупинок у вивантаженні зерна залізницею до п’яти діб. Про це заявив заступник директора департаменту комерційної роботи «Укрзалізниці» Валерій Ткачов, пише Інтерфакс-Україна.

За його словами, через перебої у роботі портів Великої Одеси накопичення вагонів збільшилося у 6,9 рази ‒ до майже 9 тисяч одиниць. Ткачов додав, що протягом останнього тижня середній обсяг вивантаження зернових у одеських портах скоротився на 41 вагон ‒ до 1408 одиниць, а в дунайських ‒ на сім ‒ до 102 вагонів на добу.

Слід зазначити, що війська рф 15 березня атакували ракетами цивільну інфраструктуру Одеси, внаслідок чого загинуло 20 людей. Під час проведення пошукових робіт окупанти повторно завдали ракетного удару.

22 березня росіяни завдали наймасштабнішої атаки на українську енергетику за останній час. Після масового удару армії рф по українській енергетичній інфраструктурі в Одесі та Одеському районі застосували екстрені відключення світла. 23 березня з тимчасово окупованого Криму росіяни випустили по Одеській області балістичну ракету «Іскандер-М».

Якщо помножити кількість на обсяг середньодобового вивантаження, то виходить, що втрати становлять близько 7 тисяч вагонів», ‒ заявив Валерій Ткачов.

Як писав AgroPolit.com, Спільний митний контроль є ключем до вирішення аграрних проблем з Польщею. Також Україна експортувала зерновим коридором 34 млн т вантажів за 7 місяців

в