1 квітня 2024, 08:30, Агрохімія

Експерти розповіли, навіщо потрібне лабораторне дослідження кукурудзи

Вчені Ukravit Institute рекомендують тим, хто планує сіяти кукурудзу, перед придбанням дослідити посівний матеріал в лабораторних умовах. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Основний показник якості посівного матеріалу кукурудзи — схожість. Вона являє собою здатність насіння дати сходи за оптимальних умов. За низького відсотка цього показника посіви будуть зрідженими.

Дослідивши схожість та енергію проростання посівного матеріалу, фахівці Ukravit Institute допоможуть скоригувати норми та глибину висіву, а також, за потреби, обрати відповідні стимулюючі препарати.

З огляду на виявлених на насінні елементах вчені Ukravit надають рекомендації, який протруйник та в яких нормах застосувати, щоб отримати якісні, здорові сходи.

За нашими дослідженнями, 61% насіння кукурудзи має схожість нижче 92%. При висіві такого посівного матеріалу необхідно коригувати норму посіву. Тому я рекомендую обов’язково дослідити посівний матеріал на якісні показники. Лабораторне дослідження дасть точне уявлення про важливі критерії якості насіння, що прямо впливають на майбутній рівень врожайності культури», — зазначив керівник агробіологічної лабораторії Володимир Конограй.

Як писав AgroPolit.com, експерти розповіли, як протидіяти весняним стресам озимих культур. Також фахівці розповіли про особливості грантового захисту соняшника, кукурудзи та сої

в