29 березня 2024, 18:03, Торгівля

Спільний митний контроль є ключем до вирішення аграрних проблем з Польщею – віцепрем'єр

Для врегулювання протиріч в польсько – українських економічних та аграрних відносинах необхідно запровадити спільний прикордонний і митний контроль. Про це заявила віцепрем'єр — міністр Ірина Верещук.

За її словами, питання безпеки залишаються пріоритетними у польсько – українських відносинах. Ірина Верещук наголосила, що комунікація між двома країнами має відбуватися також в інших сферах, включаючи зернове питання.

Віцепрем'єр наголосила на важливості вирішення питання спільного прикордонного та митного контролю. Вона підкреслила, що в таких умовах обидві сторони знатимуть напевно, яка продукція, в якому об’ємі та куди транспортується.

Ірина Верещук додала, що таке рішення дозволить запобігти маніпуляціям і зловживанням в ході транзитних перевезень. Віцепрем'єр-міністр зауважила, що сторони наблизилися до прийняття відповідного рішення, оскільки вони підготували та погодили угоду, що стосується спільного контролю, а її мета полягає в полегшенні розуміння з обох сторін.

Українські та польські фермери мають будувати відносини з позиції партнерства. Тож треба сідати й домовлятися. Усі необхідні моменти ми обов'язково доопрацюємо і знайдемо компроміс. Головне, що у нас є воля і бажання це робити», – зазначила Ірина Верещук.

Як писав AgroPolit.comМіхал Колодзейчак пояснив свою дивну поведінку на польсько-українських перемовинах. Також Дональд Туск розповів про аграрні суперечки з Україною.

в