29 березня 2024, 16:52, Торгівля

Потягався, як і всі: Міхал Колодзейчак пояснив свою дивну поведінку на польсько-українських перемовинах

Заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак сказав, що заяви про те, що він неадекватно себе поводив під час україно – польських перемовин є «спробою дискредитувати його». Про це пише «Європейська правда».

Слід зазначити, що інформація про дивну поведінку Колодзейчака з’явилася в польських та українських ЗМІ. Заступник міністра звинуватив українську сторону в тому, що вона «поводиться всупереч дипломатичним принципам».

Посадовець назвав опублікований знімок з переговорів на якому він простягнувся, сидячи в кріслі, «спробою дискредитувати його і виключити з подальших переговорів». Міхал Колодзейчак додав, що тільки раз під час зустрічі залишав залу. Він наголосив, що «простягався у кріслі, як багато інших присутніх на зустрічі». В Україні його поведінку назвали спробою зірвати переговори.

Вочевидь, українцям не сподобалося, як добре я був готовий до перемовин з ними. Під час багатогодинної зустрічі я використовував змістовні аргументи і нагадував їхні попередні заяви, від яких вони зараз намагаються відмежуватися, і це викликало роздратування. Зустріч була довгою, ми всі були втомлені, усі ми просто люди», – сказав Міхал Колодзейчак.

Як писав AgroPolit.comДональд Туск розповів про аграрні суперечки з Україною. Також Україна погодилася виконати п’ять кроків для розблокування кордону з Польщею

в