29 березня 2024, 15:41, Торгівля

Ціни на моркву в Україні впали на 75% порівняно з минулим роком

В Україні спостерігається чергове зниження цін на моркву, оскільки продукція з місцевих господарств надходить у продаж по 6-10 грн/кг, що в середньому на 15% дешевше ніж тижнем раніше. Про це повідомляє EastFruit.

На ринку збільшилася пропозиція товару з місцевих господарств, що призвело до загального зниження споживчого попиту та негативно позначилося на темпах реалізації. Господарства, які раніше утримувалися від продажу, зараз активно розпродують наявні обсяги.

Високою залишається пропозиція некондиційних коренеплодів, що також чинить тиск на ціни на якісну продукцію. Ціни на моркву в Україні вже в середньому на 75% нижчі, ніж наприкінці березня минулого року.

Виробники зазначають, що якщо найближчим часом ситуація на ринку не зміниться, вони будуть готові знижувати ціни на ці коренеплоди і надалі з метою збільшення темпів збуту.

Слід зазначити, що на внутрішньому ринку України продавці змогли дещо підвищити ціну на помідори. Така тенденція пов'язана із скороченням пропозиції на ринку імпортних томатів, зокрема виробництва Туреччини на тлі зниження обсягів імпорту з цієї країни через несприятливі погодні умови.

Ціни на картоплю в країні зменшилися в середньому на 12% і змінювалися в середу в діапазоні 14-20 грн за кг.

Як писав AgroPolit.com, експерти розповіли, що відбувається з цінами на яйця. Також експерти дали прогноз щодо подальшої вартості яблук.

в