29 березня 2024, 14:31, Торгівля

Поляки платять високу ціну: Дональд Туск розповів про аграрні суперечки з Україною

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск, коментуючи протиріччя з Україною в аграрній та торговельній політиці в умовах розв’язаної рф повномасштабної війни заявив, що поляки платять занадто високу ціну. Про це повідомляє Європейська правда.

При цьому польський прем’єр підкреслив, що залишається «найбільш проукраїнським політиком у Європі». Слід зазначити, що нещодавно посли країн Євросоюзу досягли домовленості щодо продовження безмитної торгівлі між ЄС та Україною.

Нова угода включає зміни, які є невигідними для української сторони. Слід зазначити, що Дональд Туск після зустрічі з прем'єр-міністром України повідомив, що дві держави просунулися на крок вперед у питаннях, які є предметом суперечки. Україна погодилася виконати п’ять кроків для розблокування кордону.

Я відповідальний за своїх громадян. Як прем'єр-міністр Польщі я повинен захищати основні інтереси Польщі. Поляки платять високу ціну. Ніхто не може конкурувати з Польщею, коли йдеться про підтримку України. Ми хочемо допомогти Україні, чим можемо. Але на останньому саміті Європейської ради я стверджував, що ідея вільної торгівлі з Україною має бути перероблена. Я хочу чесної угоди з Україною з цього приводу», – зазначив Дональд Туск.

Як писав AgroPolit.com, Туск заявив, що розблокування кордону з Україною майже досягнуте. Також Польща використала Європарламент та Єврокомісію, щоб добитися обмежень на український агроекспорт.

в