29 березня 2024, 12:14, Харчова безпека

Grain frоm Ukraine: Україна відправила до Судану 14,6 тис. т борошна

В рамках ініціативи Grain frоm Ukraine до Судану з України прибула друга партія гуманітарних зернових вантажів. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

Корабель MV Future ID доправив 14,6 тис. т борошна, змеленого з української пшениці. Зазначену аграрну продукцію мають розподілити між двома мільйонами людей у Судані. Ці мешканці постраждали від війни.

Донорами відправки двох вантажів виступили Німеччина, Іспанія, Словенія, Чеська Республіка, Нідерланди, Республіка Корея, Ірландія, Угорщина, Канада та Бельгія. Перша країна виділила $15 млн, а останні зібрали разом $23,8 млн.

Зараз у Судані 18 млн людей страждають від гострої нестачі продовольства. З них 5 млн знаходяться на надзвичайному рівні голоду.

Перша партія гуманітарного вантажу була доставлена до порту Хартум (Судан) 22 лютого 2024 року. Судно MV Ocean Dream привезло 7 665 т борошна з української пшениці. Зараз у Судані майже 18 мільйонів людей стикаються з гострою нестачею продовольства. Врожай основних зернових культур (сорго, просо та пшениці) на 41% нижчий за середній показник протягом останніх 5 років. Тому продовольча допомога в рамках ініціативи  Grain frоm Ukraine  надзвичайно важлива, щоб врятувати життя та запобігти ще гіршій ситуації» – зазначили в Мінагро.

Як писав AgroPolit.com, Україна погодилася виконати п’ять кроків для розблокування кордону з Польщею. Також Туск заявив, що розблокування кордону з Україною майже досягнуте.

в