29 березня 2024, 08:31, Агрохімія

Експерти розповіли, як протидіяти весняним стресам озимих культур

Фахівці компанії Ukravit радять включати в системи захисту озимих, ярих, плодових та інших культур спеціальні добрива-антистресанти, які здатні допомогти посівам протидіяти стресам. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Представники компанії рекомендують у весняний період застосувати добриво-антистресант із властивостями стимулятора Авангард Гроу Аміно. Ауксини та гібереліни, що входять до його складу, стимулюють ріст і розвиток кореневої системи та вегетативних і генеративних органів культур.

Поліетиленгліколі перешкоджають кристалізації клітинного соку, внаслідок чого клітини стають еластичнішими, а карбонові кислоти покращують постачання тканин киснем і роблять рослини стійкішими до кисневого голодування.

Весняні стреси – суттєвий фактор ризику, який нарівні із забур’яненістю, ураженістю хворобами та пошкодженням шкідниками може негативно позначитися на рості та розвитку культурних рослин. Культури можуть потерпати від різких перепадів денних і нічних температур та приморозків, характерних для цієї пори року, а також надмірно посушливих періодів. Ослаблені рослини стають легкою «мішенню» для шкодочинних організмів» – зазначив керівник відділу продуктів і сервісів мікродобрив компанії Сергій Адаменко.

Як писав AgroPolit.com, фахівці розповіли про особливості грантового захисту соняшника, кукурудзи та сої. Також експерти назвали оптимальний варіант для захисту рослин від дводольних бур’янів навесні

в