28 березня 2024, 09:50, Торгівля

Посадовець ЄС розповів про російський слід в протестах польських фермерів

У протестах польських фермерів на українському кордоні можна побачити «російський слід», оскільки не всі вони викликані надмірним експортом української аграрної продукції. Про це заявив голова Конференції голів комітетів Європейського парламенту та голова комітету з міжнародної торгівлі Європейського парламенту Бернд Ланге, пише «Дзеркало тижня»

Слід зазначити, що перемовини між Польщею та Україною щодо ліцензування обсягів аграрного експорту планують завершити наприкінці цього тижня. За словами міністра розвитку та технологій Польщі Кшиштофа Гетьмана, сторони досягли значного прогресу у питанні регуляції надходження зерна.

За попередньою інформацією, Єврокомісія запропонувала українському уряду запровадити захисні заходи, щоб обмежити експорт певних категорій аграрних  товарів до Євросоюзу, якщо зазначений обсяг буде перевищено.

У мене, чесно кажучи, є певні сумніви з приводу того, що всі протести, ініційовані фермерами, пов’язані з українською сільськогосподарською продукцією. У мене є підозри, що там є якийсь російський слід. І нам треба бути дуже обережними із тим, щоб пов’язувати ці дії саме з українськими сільгоспвиробниками», – зазначив Бернд Ланге.

Як писав AgroPolit.com, на розблокованому польськими фермерами напрямку утворилася черга з 700 вантажівок. Також Угорщина хоче обмежень на торгівлю українським зерном на рівні Євросоюзу.

в