27 березня 2024, 14:37, Торгівля

У Британії просять Євросоюз не обмежувати торгівлю з Україною

Велика Британія закликала Євросоюз не обмежувати торгівлю з Україною, як мінімум до завершення розв’язаної рф війни. Про це заявив міністр оборони Британії Грант Шаппс, пише РБК-Україна.

Слід зазначити, що напередодні прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Європейська рада та Європарламент попередньо погодили рішення щодо продовження безмитної торгівлі між Україною та Європейським Союзом до червня 2025 року.

Остаточно ухвалити домовленість планують у квітні. Таким чином тимчасове призупинення ввізного мита і квот на експорт української агропродукції до Євросоюзу буде продовжено ще на один рік, до 5 червня 2025 року, щоб підтримати Україну в умовах розв’язаної рф повномасштабної війни.

В свою чергу заступник міністра економіки, торговий представник України Тарас Качка заявив, що Україна готова ухвалити нові обмеження на свою торгівлю з Євросоюзом, щоб розрядити гостру політичну суперечку з Польщею, але закликає ЄС заборонити імпорт російського зерна.

Велика Британія вчинила правильно, продовживши безтарифний і неквотований імпорт з України більшості товарів ще на п'ять років. Британія закликає Європу наслідувати її приклад і захистити свободу і демократію від вторгнення диктатора путіна в суверенну Україну», – заявив Грант Шаппс.

Як писав AgroPolit.com, Польща може передумати забороняти транзит української агропродукції. Також у Мінагро розкритикували спробу Польщі зупинити український агротранзит.

в