27 березня 2024, 09:56, Держпідтримка

Юрист розповів, які документи необхідні для бронювання працівників агропідприємств в Україні

Забронювати працівника від мобілізації аграрне підприємство може, сформувавши списки військовозобов’язаних осіб, які підлягають бронюванню. Про це розповів юрист Михайло Лобунько, пише SuperAgronom.com.

Зазначені особи повинні мати оновлені військово-облікові документи. Пакет документів, необхідний для бронювання виглядає так:

  • військово-обліковий документ;
  • паспорт;
  • заява від працівника;
  • пояснювальна записка від роботодавця.

Для бронювання військовозобов'язаних працівників необхідно подати документи до уповноваженого органу. Якщо підставою бронювання є мобілізаційне завдання, доведеться звернутися до органу, який його видав.

В разі якщо підставою є контракт, звернення необхідне до органу, з яким він укладений. Якщо мова йде про критично важливе підприємство, необхідна згода органу, який надав цей статус.

Відповідний орган має провести перевірку і подати документи до Генштабу. Генштаб погоджує документи та передає їх до Мінекономіки. Мінекономіки приймає рішення щодо бронювання працівників.

Підприємство має надати працівнику витяг зі зазначеного рішення. Відповідну інформацію отримує і ТЦК. На розгляд документів потрібно близько місяця.

Як писав AgroPolit.comексперти розповіли про вплив мобілізації на посівну. Також експерт розповів, чи планує держава мобілізовувати аграріїв через ДАР.

в