26 березня 2024, 18:01, Торгівля

Україна готова запровадити систему ліцензування агроекспорту до Польщі – заява Мінагро

Україна готова запровадити систему ліцензування експорту аграрної продукції до Польщі для вирішення проблем, що виникли між двома країнами. Про це повідомив міністр аграрної політики України Микола Сольський, пише УНН

Раніше стало відомо, що переговори між Польщею та Україною досягли прогресу і мають продовжитися цього тижня. Аграрний міністр підкреслив, що Україна готова надати Польщі відповідні гарантії.

Слід зазначити, що напередодні міністр розвитку та технологій Польщі Кшиштоф Гетьман заявив, що переговори між Україною та Польщею перебувають «на дуже просунутій стадії, уже на стадії створення переліку чутливих продуктів» для системи ліцензування, перед тим, як дійдуть до завершення «цього тижня».

Ми готові прийняти систему ліцензування експорту для продукції, призначеної для Польщі, але тільки для чотирьох видів зернових. Подібна система у нас вже є з Румунією та Болгарією. У середу відбудеться зустріч українських та польських сільськогосподарських організацій, у якій я братиму участь зі своїм польським колегою, перед спільним засіданням урядів двох країн у четвер. Я не можу передбачити, що відбудеться у Варшаві цього тижня. Я хотів би бути оптимістом, але я маю бути реалістом», – зазначив Микола Сольський.

Як писав AgroPolit.com, Мінагро хочуть об’єднати з МЕРТ. Також франко-польська вимога обмежити український агроекспорт затягує війну.

в