26 березня 2024, 14:25, Торгівля

Франко-польська вимога обмежити український агроекспорт затягує війну

Франко-польська вимога розширити обмеження на ввезення української аграрної продукції до Євросоюзу може продовжити війну рф проти України. Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, пише Financial Times.

За словами міністра, додаткові обмеження стали предметом дебатів всередині Євросоюзу і вони вдарять по доходах України, затягуючи війну. Микола Сольський підкреслив, що українська сторона не винна у високих врожаях у Латинській Америці та США, які серед іншого стали причиною зниження цін на зернові.

Польща та Франція намагаються посилити попередню угоду, яку уклали минулого тижня, щоб розповсюдити обмеження на значний перелік видів української аграрної продукції, що ввозиться до Європейського Союзу.

Слід зазначити, що польські фермери заблокували кордон з Україною, а у Франції також зростають антиукраїнські настрої. І президент Еммануель Макрон знаходиться під тиском місцевих фермерів. Посли 27 країн Євросоюзу зустрінуться 27 березня, аби укласти угоду щодо імпорту аграрної продукції з України.

80% проблем, які зазвичай пов'язують з українським експортом, не існують. Вони вигадані», — зазначив Микола Сольський.

Як писав AgroPolit.com, протестуючі в Брюсселі фермери розпалили багаття біля парламенту ЄС. Також Бельгія та Україна обговорили продовження безмитної торгівлі з ЄС.

в