26 березня 2024, 12:13, Торгівля

Протестуючі в Брюсселі фермери розпалили багаття біля парламенту ЄС

У вівторок фермери прибули до Європейського кварталу Брюсселя на нову демонстрацію проти політики, яка, на їхню думку, руйнує їхній бізнес. Про це повідомляє Politico.

Кільце тракторів оточило площу Люксембург біля Європейського парламенту, де фермери товклися навколо палаючого багаття. Трактори заблокували кілька під’їзних доріг навколо європейських інституцій, і наразі транспорт не рухається по одній із найжвавіших вулиць Брюсселя.

Фермери по всій Європі місяцями протестували проти бюрократичних процедур ЄС, глобальних торгових угод і нових екологічних вимог у рамках Спільної сільськогосподарської політики.

Слід зазначити, що поточний закон про відновлення природи, який колись називали опорою Європейської зеленої угоди, є тінню початкового варіанту, оскільки законодавці та уряди ЄС, налякані протестами фермерів і підйомом правих популістів, позбавили законодавство ключових цілей.

Але для деяких країн цього недостатньо. Декілька урядів ЄС займають ще жорсткіші позиції напередодні червневих загальноблокових виборів, сподіваючись звернути увагу на консервативних і сільських виборців, які виступають проти правил Брюсселя. Країни ЄС планували завершити роботу над законодавством під час зустрічі міністрів навколишнього середовища ЄС у понеділок.

Як писав AgroPolit.comпольські фермери зняли блокаду з пункту пропуску Зосин – Устилуг. Також Іспанія, Італія та Франція залишаються головними покупцями російського зерна.

в