26 березня 2024, 08:33, Держпідтримка

За ініціативи Мінагро релокованому бізнесу України пролонгували кредити

Уряд схвалив постанову № 310, який надає можливість представникам релокованого бізнесу скористатися пролонгацією кредитів. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

Повна назва документу «Про внесення змін до Порядку надання фінансової державної підтримки суб’єктам підприємництва». Його підготували фахівці з Мінагро. Пролонгувати кредити зможуть підприємства, які отримали кошти за програмою «Доступні кредити 5-7-9». Можливість надається підприємствам, виробничі потужності яких станом на 24 лютого 2022 року були на територіях:

  • активних бойових дій, для яких не визначена дата завершення бойових дій;
  • територіях активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси, для яких не визначена дата завершення бойових дій;
  • тимчасово окупованих рф, для яких не визначена дата завершення тимчасової окупації.

Постановою термін пролонгації кредитів встановлено не пізніше ніж до 31 грудня 2025 року.

В абзаці четвертому пункту 12 слова і цифри «на строк до 12 місяців» замінити словами і цифрами «не пізніше ніж до 31 грудня 2025 р.», а слова «загальний строк якого не може перевищувати чотирьох років» виключити», – зазначено в документі.

Як писав AgroPolit.com, кількість організацій водокористувачів в Україні досягла 33. Також експерти розповіли про вплив мобілізації на посівну.

в