23 березня 2024, 11:32, Держпідтримка

WEAGRO: в Україні у аграріїв з’явилася можливість скористатися агророзстрочкою замість кредиту

 

Фінансова компанія Activitis за підтримки програми USAID АГРО запустила інноваційний сервіс агророзстрочки для агросектору WEAGRO. Про це повідомляє AgroPolit.com.

13 березня стартував проект із розробки та впровадження інструментів небанківського фінансування WEAGRO. Проєкт передбачає створення агророзстрочки для мікро-, малих та середніх агровиробників.

WEAGRO – перший в Україні спеціалізований онлайн-сервіс, який надає аграному бізнесу можливість купувати зараз, а платити потім. Передбачається, що протягом першого року після запуску платформи не менше ніж 250 виробників аграрної продукції отримають доступ до фінансування. Перевага надаватиметься агропідприємствам, які належать жінкам або представникам вразливих груп населення.

Платформа WEAGRO запроваджує агророзстрочку як альтернативу традиційним банківським та товарним кредитам. Однією з ключових переваг WEAGRO є можливість оплатити товар частинами або наприкінці терміну розстрочки. Особливістю цієї моделі є відсутність прямої взаємодії аграріїв із фінансовою компанією. Рішення про надання розстрочки приймається протягом 30 хвилин, а оплата за договором відбувається протягом 2 годин», – коментує Павло Матіяш, генеральний директор Фінансової компанії Activitis.

Як писав AgroPolit.com, аграріям видали кредитів на розвиток майже на 24 млрд грн. Також у Верховній раді зареєстровали ще один законопроєкт про Державний аграрний реєстр.

в