22 березня 2024, 18:01, Держпідтримка

Представництво ООН в Україні зриває програми міжнародної допомоги фермерам

Мінагро звинуватило українське представництво Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) у зриві міжнародної допомоги. Про це йдеться у заяві Мінагрополітики.

До міністерства звернулися представники профільних асоціацій, малі та середні фермери, які повідомили, що ФАО не виконує, виконує не повністю або виконує невчасно деякі з міжнародних проєктів допомоги постраждалим від війни регіонам.

Наприклад, на початку березня 2024 року ФАО пообіцяло надати українським малим та середнім фермерським господарствам та сільгоспвиробникам насіння ярої пшениці для весняної посівної. Приймання заявок тривало до 10 березня 2024 року. Фермери досі не отримали обіцяного насіння.

У фермерів виникають питання до проєкту з надання насіння соняшнику і сої. Приймання заявок на участь триває до 24 березня. Оскільки роздача насіння планується 24-го, але точної дати немає, фермери не мають змоги планувати посівну і не можуть розраховувати на цю допомогу.

Мінагро критикує ще один проєкт від ФАО — підтримку фермерів модульними зерносховищами місткістю 300, 500 та 1000 тонн.

Для отримання зерносховищ фермери мали зареєструватись до 21 січня 2024 року. З того часу Мінагрополітики отримує скарги від фермерів, що зерносховища вони дотепер не отримали.

Як писав AgroPolit.comпольські фермери заблокували нові пункти перетину на кордоні з Україною. Також Україна може розвантажити кордон з Польщею.

в