22 березня 2024, 13:29, Торгівля

Польські фермери зняли блокаду з пункту пропуску Зосин – Устилуг

Пропуск автобусів, легкових та вантажних автомобілів на міжнародному пункті пропуску Зосин-Устилуг в обох напрямках здійснюється у звичному порядку, оскільки польські фермери зняли блокаду з цієї ділянки кордону. Про це повідомляє Центр транспортних стратегій.

Вночі 21 березня протестувальники завершили загальнопольський мітинг перед пунктом пропуску Зосін. Пропуск автобусів, легкових та вантажних транспортних засобів в обох напрямках здійснюється у звичному порядку.

Слід зазначити, що Україна продовжує переговори з Польщею щодо розблокування кордону, але польські колеги наполягають на квотах, перехідних періодах, щоб обмежити доступ української продукції на ринки.

Зараз у фермерів стоїть два виклики — кліматична політика і Україна. І ми, навіть ще не ведучи перемовини щодо вступу до ЄС, знаходимося в ситуації, коли європейські фермери говорять, що потрібні стартові умови для переговорів. На нашу думку, нормальними стартовими умовами для переговорів щодо вступу України до ЄС є вільна торгівля Зараз говорять, що обмежень потрібно якомога більше. Це пов’язано з тим, що ЄС та фермери вже зараз думають над наступним поколінням своєї аграрної політики», — зазначив заступник міністра економіки — торговий представник України Тарас Качка.

Як писав AgroPolit.com, експерти надали поради українському бізнесу щодо виходу з полону польської блокади. Також польські фермери вирішили вдатися до блокування руху автобусів

в