21 березня 2024, 12:15, Торгівля

Денис Шмигаль анонсував хороші новини в питанні блокади кордону

Україна сподівається, що Європарламент продовжить лібералізацію торгівлі під час голосування у квітні, попри можливі обмеження. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, повідомляє «24 Канал».

Глава уряду підкреслив, що компроміс на середньому рівні 2022 – 2023 років для експорту є позитивним для України. Офіційний Київ працює разом із прикордонними країнами в рамках координаційної платформи щодо експорту агропродукції до Євросоюзу.

Денис Шмигаль підкреслив, що очікує позитивних результатів вже найближчим часом. Слід сказати, що у разі згоди під обмеження потраплять такі чутливі товари, як м’ясо птиці, цукор, яйця, овес, кукурудза, крупи та мед.

Глава українського уряду також обговорив із партнерами питання щодо неможливості блокування смуг солідарності через Євросоюз, зокрема й пункти прикордонного контролю. Українська сторона продовжує працювати над розблокуванням українсько-польського кордону польськими фермерами.

Є хороші для нас умови, коли ми візьмемо середній рівень експорту 2022-2023 років для оцінки рівня постачання наших товарів з України до Європейського Союзу. Є певні запобіжники, які можуть бути застосовані, але це не буде працювати, поки Україна не досягне певного обсягу», – зазначив Денис Шмигаль.

Як писав AgroPolit.com, в Кабміні назвали розмір компенсації для аграріїв на звільнених територіях. Також уряд змінив правила програми єРобота для аграріїв.

в