21 березня 2024, 09:56, Торгівля

Жозеп Боррель закликає до негайного розблокування кордонів польськими фермерами

Кордони України з Євросоюзом необхідно розблокувати, як для військових, так і для цивільних цілей. Про це заявив високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель, пише Інтерфакс-Україна.

«Кордони мають бути розблоковані, тому що з військової та цивільної точки зору нам потрібен вільний транзит між Україною та Європейським Союзом», – зазначив Жозеп Боррель.

Високий представник Євросоюзу наголосив, що проблеми, які призвели до блокади кордону польськими перевізниками і фермерами треба вирішувати в інший спосіб, не застосовуючи обмежень на перевезення.

Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав також звернувся до протестуючих поляків і закликав їх не піддаватися на маніпуляції, результатом яких може стати конфронтація з Україною. Блаженніший Святослав подякував польському народові за підтримку українців.

«Це ніщо інше, як політична маніпуляція. Коли фермери протестують і блокують український кордон, а зерно й інші продукти з Росії безперешкодно надходять до Польщі – хіба це не свідчить про маніпуляції?» – сказав глава УГКЦ.

Блаженніший Святослав закликав до початку відкритого діалогу між польським та українським народами, який допоможе знайти можливості для розв'язання проблем.

Як писав AgroPolit.com, рф виграє світову зернову війну, налаштувавши країни ЄС проти України. Також експерти надали поради українському бізнесу щодо виходу з полону польської блокади

в