21 березня 2024, 08:30, Торгівля

рф виграє світову зернову війну, налаштувавши країни ЄС проти України – Politico

Масові протести фермерів дозволили рф виграти світову зернову війну, адже саме через дії путіна, а не український експорт страждають європейські аграрії. Про це пише Politico.

Завдяки політичним потрясінням в Євросоюзі рф в основному змогла відвернути від себе увагу. Фермери по всій Європі вийшли на вулиці, переконані, що в їхніх бідах винні дешеві українські продукти, які перевозяться через кордон.

Масові протести змусили уряди Європи від Варшави до Парижа піти на величезні поступки фермерам і призвели до того, що політичні зв’язки України з її західними союзниками впали до найслабшого рівня за весь час розв’язаної рф повномасштабної війни.

Таке положення допомагає путіну. Оскільки він є справжнім організатором кризи. Основна причина, чому цього року фермери Євросоюзу не можуть продати власні товари, не пов’язана з Україною та її величезним агросектором.

Це рф, чия власна рекордна «врожайність» — і світовий експорт — знизили ціни на врожай до такого рівня, що фермери скрізь страждають.

рф використовує свій експорт продовольства, зокрема експорт пшениці, як форму м’якої сили», — сказала Кейтлін Уелш, директор Глобальної програми продовольчої та водної безпеки Центру стратегічних і міжнародних досліджень.

Як писав AgroPolit.com, експерти надали поради українському бізнесу щодо виходу з полону польської блокади. Також польські фермери вирішили вдатися до блокування руху автобусів.

в