20 березня 2024, 15:40, Логістика/Техніка

Зернові вантажі вдалося перенаправити із західних кордонів до одеських портів

Вагонопотік зернових вантажів вдалося переорієнтувати до портів Великої Одеси замість західних кордонів. Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи «Укрзалізниці» Валерій Ткачов.

На 18 березня у напрямку до порту Ізмаїл черга вагонів із аграрною продукцією зросла більше ніж на 30% і досягла показника у 705 вагонів. На західних кордонах, зафіксували незначне збільшення обсягів транспортування зернових вантажів на польському, словацькому та угорському кордоні. Менше зерна почали перевозити через кордон із Румунією.

Середньодобовий показник транспортування зерновозів на західному українському кордоні досяг 313 на добу. За тиждень його зростання склало на 4,68%.

Наразі передачі вантажів на сухопутних переходах нічого не заважає, прикордонні залізничні переходи працюють у штатному режимі. Загальний показник середньодобової передачі зернових вантажів+жмихи складає – 313 ваг/доба; протягом останнього тижня показник зріс на +14 ваг/доба або +4,68 %. Вагонопотік з зерновими вантажами переорієнтувався з західних кордонів на напрямок морських портів Великої Одеси. Фіксується збільшення обсягів передачі зернових вантажів на кордонах з Польщею, Словаччиною, Угорщиною», – зазначив Валерій Ткачов.

Як писав AgroPolit.com, на річницю війни поляки знищили українську агропродукцію. Також посол України в Польщі відреагував на провокацію з ріпаком.

в