20 березня 2024, 08:31, Торгівля

Частину юридичних осіб можуть звільнити від нарахування земельного податку

Юридичні особи, що є платниками єдиного податку третьої групи і мають у власності чи користуванні землю, можуть бути звільнені від земельного податку. Про це повідомили у Державній податковій службі України.

У разі перебування платника податків на спрощеній системі оподаткування (єдиний податок третьої групи) такий платник податків звільняється від обов’язку нарахування, сплати та подання податкової звітності із податку на майно в частині земельного податку за земельні ділянки, що використовуються платниками єдиного податку третьої групи для провадження господарської діяльності. Виключенням є діяльність з надання земельних ділянок та нерухомого майна, що знаходиться на них, в оренду чи позичку.

Якщо господарська діяльність на земельній ділянці платником податків не здійснюється, то у нього виникає обов’язок із декларування та сплати земельного податку за таку земельну ділянку на загальних підставах.

Слід зазначити, що з 1 серпня 2023 року до припинення або скасування воєнного стану на території України, у разі самостійного виправлення платником податків помилок, що призвели до заниження податкового зобов'язання, такий платник звільняється від нарахування та сплати штрафних санкцій.

Як писав AgroPolit.comДональд Туск заявив про виконання вимоги польських фермерів. Також в Україні оприлюднили повний перелік програм підтримки аграріїв.

в