19 березня 2024, 18:06, Торгівля

Поляки повернули назад 3,5 т українського меду

Польська сторона почала повертати імпортовані українські продукти і вже відправила у зворотньому напрямку 3,5 т меду. Про це повідомляє Polsat.

Торгова інспекція якості сільськогосподарської та харчової продукції в Любліні винесла рішення про заборону розміщення на ринку Польщі 3420 кг гречаного меду, імпортованого з України. Заборона мала бути видана за процедурою «негайного виконання».

Гречаний мед з України не потрапив до Польщі через відсутність основного пилку. На кордоні повернули понад три т продукту. Пилок гречки є ключовим інгредієнтом меду, виготовленого з гречки.

Справжність гречаного меду визначається вмістом пилку. У свою чергу, його низький вміст або відсутність може свідчити про значне втручання в продукт у вигляді додавання замінників або змішування з іншими медами. 

Контроль якості меду, імпортованого з-за кордону, часто включає аналіз вмісту пилку Fagopyrum для підтвердження його автентичності та відповідності заявленому походженню. Аналіз дозволяє ідентифікувати та підраховувати пилкові зерна різних рослин, які були зібрані бджолами під час запилення. Це чергове рішення Держсільгосппродовольчої інспекції Польщі, яка здійснює нагляд за якістю продукції.

Як писав AgroPolit.com, в ЄС виникли розбіжності щодо верхньої межі безмитного імпорту зерна з України. Також український агроекспорт не викликає зниження цін на польське зерно

в