18 березня 2024, 16:50, Торгівля

В рамках боротьби з українською агропродукцією поляки заблокували кордон з Німеччиною

Польські фермери заблокували кордон з Німеччиною, перекривши два контрольно-пропускних пункти у напрямку Берліна. Про це повідомляє видання Радіо Свобода.

Організатори протестів заявили, що проїхати зазначеним шляхом можуть виключно екстрені служби. Блокування руху почалося на двох контрольно-пропускних пунктах: Свєцко і Ґубінку. Страйкарі заявили, що проїхати можуть представники поліції, швидкої допомоги, пожежної та прикордонної служби.

Водіїв решти легкових автомобілів просять скористатися іншими пропускними пунктами. Протестувальники додали, що вони виступають проти напливу аграрної продукції з рф, Білорусі, України та інших країн.

Блокада на білоруському кордоні наразі відсутня. Слід зазначити, що раніше стало відомо, що місцева влада у Польщі заборонила фермерам блокувати ряд доріг.

Ми проти напливу не стандартизованої сільськогосподарської продукції в ЄС. Ми мусимо дотримуватися суворих норм і приписів, а надходять продукти генетично модифіковані. Бо ні в Україні, ні в Росії, ані в інших країнах, де продукують генетично модифіковану продукцію, немає жодних норм і така продукція потрапляє на польський ринок», — розповів один з організаторів.

Як писав AgroPolit.comДональд Туск заявив про виконання вимоги польських фермерів. Також фахівці оцінили експортний потенціал агропромислового комплексу України.

в