18 березня 2024, 12:10, Держпідтримка

В Кабміні назвали розмір компенсації для аграріїв на звільнених територіях

Уряд ухвалив рішення щодо розширення програми підтримки аграріїв України. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, надані кошти допоможуть фермерам провести посівну та згодом зібрати врожай. Прем'єр підкреслив, що для уряду важливо надати підтримку саме фермерам на звільнених від російських окупантів територіях.

В Кабміні також ухвалили рішення щодо покращення умов роботи великих інвестиційних проектів. Воно дозволяє інвесторам отримати компенсацію при будівництві об'єктів інженерно-транспортної інфраструктури.

Глава уряду зауважив, що інвестори матимуть можливість скористатися компенсацією при приєднанні до інженерно-транспортних мереж. Слід зазначити, що вже в 14 українських областях розпочалася посівна кампанія ярих культур. Половину полів засіяли однією культурою.

Невеликі фермерські господарства на деокупованих територіях та аграрії в громадах, де велися бойові дії, зможуть отримати 8 тисяч гривень на гектар своїх угідь. Максимальна площа — до 120 гектарів. Тобто якщо інвестор побудував дорогу, провів воду, газ, або електроенергію до свого заводу або іншого об'єкта інвестицій, то держава компенсує йому ці витрати», – зазначив Денис Шмигаль.

Як писав AgroPolit.com, уряд змінив правила програми єРобота для аграріїв. Також КМУ схвалив порядок і хоче запустити на ринок приватних розмінувальників.

в