15 березня 2024, 16:08, Торгівля

Шукають українські продукти: польські фермери частково перекрили кордон зі Словаччиною

Польські фермери заблокували прикордонний перехід між Словаччиною та Польщею Хижне. Про це повідомляє RMF24.

Страйкарі оголосили про перевірки товарів, які везуть через відповідну ділянку кордону. У фурах шукатимуть українське зерно та олію. Згідно з їхнім оголошенням, проїзд легкових автомобілів, велосипедистів і пішоходів будуть дозволяти.

Протестуючі фермери виїхали на своїх тракторах близько 10:00 і поїхали до прикордонного переходу, щоб заблокувати його за кілька кілометрів. Вони оголосили, що пропускатимуть легкові автомобілі, пішоходів і велосипедистів, а вантажівки перевірятимуть і пропускатимуть лише по одній на годину.

Протестувальники заявили, що водіїв вантажівок, які не пройдуть огляд, не пустять до Польщі. Жодна машина не проїхала відтоді, як фермери в’їхали на кордон з тракторами. На словацькому боці вже застрягли з десяток легкових автомобілів і кілька десятків вантажівок.

З польського боку дорога перекрита тракторами, хоча, як повідомляє організатор протесту Павел Дзюбек, автомобілі, які виїжджають з Польщі, пропускатимуть. За його словами, рух із Польщі буде відносно безперебійним. Фури, які везуть зерно та олію з України до Польщі, фермери не пропускатимуть. Протестувати на кордоні аграрії планують до кінця березня.

Як писав AgroPolit.comпольський фахівець пропонує скоротити закупки цукру ЄС з третіх країн. Також в Польщі через український агроекспорт найбільше постраждав ринок м’яких фруктів

в