15 березня 2024, 10:08, Харчова безпека

Диверсія, а не спонтанний протест: посол Польщі в Україні засудив розсипання зерна

Посол Польщі в Україні Ярослав Гузи заявив, що розсипання українського зерна польськими протестувальниками більше схоже на диверсію, ніж на спонтанний прояв протесту. Про це пише DW.

Дипломат нагадав, що одну людину за провокації з українським зерном вже затримали. Він висловив сподівання, що правоохоронці зможуть виявити всю групу. Посол зазначив, що подібні акції дають широкі можливості рф, яка веде кампанію в соцмережах щодо протесту фермерів.

Ярослав Гузи наголосив, що до цього залучені всі російські боти і вся агентура впливу. Посол зауважив, що не вважає, що в українському суспільстві хтось повірить, що польські фермери справді люблять рф чи путіна, за виключенням кількох «ідіотів» чи «провокаторів».

Я думаю, що ці інциденти на самому кордоні, хоча, їх було декілька, були спонтанними подіями. У такій масі протестувальників завжди є групи радикалів, і такі речі трапляються. З іншого боку, інцидент всередині країни був зовсім іншим. На щастя, в цьому випадку польська поліція вже знайшла одну особу. Це була група, це не одна людина зробила. Одній особі висунули звинувачення у знищенні майна. Згідно з польським кримінальним кодексом, це карається ув'язненням до п'яти років», – зазначив Ярослав Гузи.

Як писав AgroPolit.comЄврокомісія готує рішення, яке має полегшати становище аграріїв. Також посол Польщі в Україні Ярослав Гузи заявив, що формат протесту, обраний польськими фермерами є неприйнятним.

в