14 березня 2024, 08:30, Рослинництво

Фахівці назвали найбільш ефективний гербіцид для застосування навесні

Фахівці компанії Ukravit надали рекомендації щодо найбільш ефективних гербіцидів, які допоможуть аграріям у весняну пору. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Навесні в компанії рекомендують застосовувати посилений трьохкомпонентний гербіцид Лаплас. Цей засіб представляє собою комплексне рішення для контролю широкого спектра дводольних бур’янів, у тому числі видів падалиці соняшника, що не потребує бакових «партнерів».

Речовини в складі гербіциду мають системну дію та блокують фермент ацетолактатсинтазу. Вони швидко переміщуються всередині рослини до точок росту, внаслідок чого припиняється поділ клітин, ріст пагонів і кореневої системи бур’янів.

Лаплас контролює такі злісні види, як амброзія полинолиста, гірчаки, лобода біла, перерослий підмаренник чіпкий, а також падалицю соняшника, суттєво пригнічує падалицю ріпаку. Засіб не має післядії на наступні культури в сівозміні.

Весняний період – дуже відповідальна пора для аграрія: відновлюють вегетацію озимі зернові культури, згодом – проходить посів ярих. І ті, й інші для повноцінного росту та розвитку потребують безконкурентного середовища з боку бур’янів, надто – озимих, зимуючих та ярих дводольних видів і падалиці соняшника або ріпака», – зазначив керівник департаменту агротехнологій компанії Олександр Мигловець.

Як писав AgroPolit.com, експерт назвав основну проблему аграріїв під час захисту озимої пшениці. Також експерт розповів, як досягти максимального захисту для сої.

в