7 березня 2024, 12:11, Фінанси

Україна на чверть збільшила виручку від експорту молочних продуктів

У лютому поточного року Україні вдалося експортувати 8,5 тис. т молочних продуктів, отримавши $16,6 млн. Про це повідомили в Асоціації виробників молока.

Порівняно з січнем натуральні обсяги експорту збільшилися на 22%. Грошовий виторг зріс на 26%.

Усього з початку 2024 року експортували 15,13 тис. т молочних продуктів. Цей результат на 3% перевищує показники минулорічного періоду. За перші два місяці поточного року експортний виторг склав близько 29 млн грн. Цей результат на 14% поступається показнику минулого року.

У грошовому еквіваленті головними експортними категоріями стали такі товари:

  • 33% – молоко та вершки;
  • 23% – сири;
  • 13% – морозиво;
  • 12% – вершкове масло.

Українські компанії у лютому збільшили показники експорту молочних продуктів. Головним чином це характерно для вершкового масла та сирів. Україна у лютому також імпортувала 3,94 тис. т молочних продуктів. Цей показник на 28% поступається січневому.

В Україну минулого місяця скоротилися на 9% постачання кисломолочних продуктів. Молочної сироватки ввезли менше на 66%, вершкового масла на 34%, а морозива на 184%. Україна найбільше молочних продуктів ввозила із Нової Зеландії, Норвегії, Швейцарії, Великобританії та країн Євросоюзу.

Як писав AgroPolit.com, блокада кордону з Україною вдарила по польським молочникам. Також Туреччина та Україна готують угоду, яка вплине на ціни продуктів

в