6 березня 2024, 09:58, Торгівля

Польські депутати хочуть повністю заборонити агропродукцію з України, рф та Білорусі

Депутати від польської партії «Право і справедливість» планують подати до Сейму проєкт резолюції, що передбачає повне ембарго на агропродукцію з України та рф. Про це пише «Польське радіо».

У резолюції уряд закликають: запровадити повне ембарго на сільськогосподарську та харчову продукцію з України та рф, вийти із Green Deal та запровадити субсидії для фермерів. Автори документу зазначили, що друга вимога резолюції – це відмова від Зеленої угоди.

За їх словами «Зелена угода» надзвичайно небезпечна для майбутнього сільського господарства – польського та європейського. Третій пункт документу стосується підтримки, компенсації фермерам, які зазнають збитків, пов’язаних з наслідками війни, яка є результатом нападу рф на Україну.

Я подаю тут проект резолюції, який ми передали голові Сейму. Це резолюція, підготовлена ​​спільнотою протестуючих польських фермерів. Вона містить три основні меседжі: по-перше, це питання, яке визначає бути чи не бути польському сільському господарству, тобто ембарго на продукти харчування та сільськогосподарські продукти, імпортовані з України. Звичайно, ми виступаємо за те, щоб це ембарго також поширювалося на продукти харчування та сільськогосподарську продукцію з Росії та Білорусі», – зазначив депутат Маріуш Блащак.

Як писав AgroPolit.com, Єврокомісія пропонує нові правила транспортного безвізу для України. Також повне закриття кордону з Україною буде ударом для польського агроекспорту

в