4 березня 2024, 12:10, Торгівля

Поляки заблокували всі пропускні пункти на кордоні з Україною

Станом на 4 березня польські фермери продовжують блокувати шість пропускних пунктів на польсько-українському кордоні. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телеканалу Київ24.

Він додав, що найбільші черги наразі фіксують на пропускних пунктах «Краківець та Ягодин».

За його словами, загалом на кордоні з Польщею функціонує 9 пропускних пунктів і шість напрямків польські фермери продовжують блокувати. Це чотири у напрямку Львівщини та два у напрямку Волині.

Слід зазначити що польські фермери-страйкарі на кордоні з Україною заблокували рух будь-яких вантажівок, які заїжджають до Польщі, або виїжджають з неї.

Як раніше повідомляли офіційні представники обох країн польсько-українські консультації заплановані на 28 березня. Їх основною темою має стати проблема експорту зерна.

Станом на зараз на польському кордоні заблоковано 2500 вантажівок. Це та інформація, яку ми маємо від наших польських колег. Це по цих шести напрямках, де фермери продовжують блокувати або ускладнювати рух для вантажних транспортних засобів», — сказав Демченко, говорячи про загальну ситуацію на КПП на кордоні з Польщею.

Як писав AgroPolit.com, в Польщі можуть заборонити ввезення російської агропродукції. Також в ЄС посилюють перевірки українського зерна через фермерські протести.

в