4 березня 2024, 11:00, Торгівля

Міністр юстиції України відреагував на протести фермерів Польщі

Міністр юстиції України Денис Малюська заявив, що польські фермери налаштовані проукраїнськи, але серед них є російські шпигуни. Про це повідомляє РБК-Україна.

Міністр юстиції закликав українців не робити висновки щодо поляків за вчинком малої групи людей. На його думку, фермери мають свій приватний інтерес, який ніяким чином з політикою не пов'язаний, але хтось всередині Польщі, можливо і росіяни, грається у цю гру, щоб збільшити градус дискусії.

Денис Малюська зазначив, що через російських провокаторів складається таке враження, що в Польщі зібрались українофоби, які тільки й думають про те, щоб знищити українців, але це неправда. За його спостереженнями, під час мітингів перевежна більшість фермерів налаштовані дуже проукраїнсько і антиросійсько.

Я бачив цих фермерів і вже неодноразово з ними спілкувався. Я часто виїжджаю у Варшаву на перемовини чи транзитом, проїжджаючи по кордону, я виходжу з автомобіля і спілкуюсь з ними. Так, хтось очевидно працює на Росію, влаштовуючи провокації. Але це зовсім не свідчить про те, що це є стандартною загальною думкою усіх, хто блокує кордони. Це звичайна російська тактика. Вони шукають маленькі проблеми і піднімають їх до максимально великого рівня», — наголосив Денис Малюська.

Як писав AgroPolit.com, Польща почала неофіційні переговори щодо зерна з Урсулою фон дер Ляєн. Також від блокади польського кордону найбільше страждає експорт зерна, олії, м’яса птиці та цукру.

в