3 березня 2024, 09:00, Торгівля

Польсько-українська зернова криза вигідна виключно рф

Блокада польсько-українського кордону має ознаки економічної «війни», наслідками якої користуються проросійські провокатори. Про це повідомляє УНІАН.

За словами експертів, загострення українсько – польських відносин вигідне виключно рф. Протестувальники посилили блокаду кордону у середині лютого. Поляки обмежили рух на шести пропускних пунктах: Корчова – Краківець, Медика-Шегині, Гребенне-Рава-Руська, Долгобичув – Угринів, Зосін – Устилуг та Дорогуськ-Ягодин.

Зараз черга з вантажівок на кордоні сягає 2300. Найбільші черги утворюються на пропускних пунктах Рава-Руська, Ягодин та Краківець. На пункті Шегіні виникла особливо складна ситуація. Там протестувальники повністю заборонили транспортування всіх українських і польських вантажів.

Прокремлівські сили в Польщі влаштували ряд провокацій. На пункті пропуску Рава Руська – Гребінне страйкарі зупинили автобус. Вони кричали і вимагали, щоб українці забиралися геть. На одного пасажира навіть наділи наручники і повели в невідомому напрямку. Чоловік казав, що може спізнитися на рейс, а також зізнався, що він ізраїльтянин, а не українець. В автобусі під час провокації залишалися жінки та діти.

Як писав AgroPolit.com, в Польщі можуть заборонити ввезення російської агропродукції. Також в ЄС посилюють перевірки українського зерна через фермерські протести.

в