2 березня 2024, 14:36, Торгівля

В Польщі можуть заборонити ввезення російської агропродукції

Прем'єр-міністр Дональд Туск заявив, що Польща не виключає введення заборони на агропродукцію з рф. Про це повідомляє Reuters.

Відповідну заяву глава польського уряду зробив під час візиту до Варшави свого колеги з Латвії, яка вже запровадила таку заборону.

Як і більша частина Європи, останніми тижнями Польщу охопили протести. Фермери виступають проти екологічних норм Європейського Союзу та, як вони кажуть, нечесної конкуренції з боку України, оскільки ЄС відмовився від мит ​​на імпорт на початку розв’язаної рф повномасштабної війни.

Дональд Туск заявив, що сільськогосподарська продукція з рф та Білорусі також спричиняє спотворення ринку. Польський прем’єр сказав, що Європейському Союзу необхідно серйозно зосередитися на кращому регулюванні, коли мова йде про імпорт зернових та харчових продуктів зі сходу.

Туск також має зустрітися з лідерами протестуючих фермерів. Українські офіційні представники також вимагають від Польщі повної заборони на ввезення російського продовольства.

Латвія вирішила ввести ембарго на імпорт сільськогосподарської продукції з рф. Ми розберемо справу Латвії, і я не виключаю, що Польща виступить з відповідною ініціативою» – заявив Дональд Туск.

Як писав AgroPolit.com, в ЄС посилюють перевірки українського зерна через фермерські протести. Також польські фермери розпочали страйк на литовському кордоні

в