1 березня 2024, 13:10, Торгівля

Життя у фурах: журналісти показали, в яких умовах залишаються українські водії на польському кордоні

Журналісти показали, в яких умовах змушені жити українські перевізники під час блокади кордону польськими фермерами. Про це повідомляє DW.

За словами свідків, на пропускних пунктах Медика – Шегині та Корчова – Краківець на польському боці спільного з Україною кордону заблоковані дві тисячі вантажівок. На пункті Корчова – Краківець українські перевізники, які транспортують комерційні вантажі до України, змушені стояти у чергах більше 15 діб.

За словами водіїв, вони готують їжу безпосередньо біля машин і майже не мають можливості митися. Перевізники заявляють, що польські страйкарі тримають їх в заручниках. Вони не можуть зрозуміти, чому польські аграрії їх заблокували, оскільки вони везли товари до України, а не в Польщу.

Українські перевізники зазначають, що військові та гуманітарні вантажі перетинають кордон набагато швидше, ніж комерційні. Їх транспортують в супроводі поліції. Водії розповіли, що правоохоронці за ніч збирають від п’яти до десяти машин і вивозять їх вже на ранок.

Українці нам — не вороги. Ми не в змозі конкурувати з такими потужними холдингами, які виробляють дешеву продукцію, не дотримуючись усіх стандартів ЄС. Ми просто хочемо, щоб була рівна конкуренція для всіх», – заявив учасник акції протесту Ельмаруш Киселевич.

Як писав AgroPolit.com, у Литві не знайшли доказів перепродажу українського зерна до Польщі. Також Польща почала активніше купувати агропродукцію в рф та Білорусі

в