29 лютого 2024, 16:54, Рослинництво

Експерт назвав основну проблему аграріїв під час захисту озимої пшениці

Українським аграріям під час застосування гербіцидів для озимої пшениці потрібно врахувати інтенсивність забур’яненості, попередників та особливості сівозміни у конкретному господарстві. Таку пораду дав керівник департаменту агротехнологій Ukravit Олександр Мигловець, пише SuperAgronom.com.

За словами експерта, у квітні – травні через мінливу погоду багато гербіцидів втрачають ефективність дії, а у деяких подовжується період знищення бур’янів. Олександр Мигловець підкреслив, що переважаючі на полі бур’яни залежать від регіональних особливостей, системи землеробства та попередників.

Він повідомив, що оскільки в південних, східних і частково центральних регіонах основними попередниками озимої пшениці є ріпак або соняшник, основною проблемою буде падалиця соняшника.

В західних регіонах основною проблемою для посівів пшениці є зимуючі бур’яни: підмаренник чіпкий, кучерявець Софії, ромашки, волошки тощо. Навіть знаючи превалюючий тип забур’яненості, перед проведенням захисних заходів варто промоніторити поля, визначити види та фази росту бур’янів, їх кількість. Моніторинг дасть змогу заощадити на гербіцидному захисті. Це все економія на вирощуванні, яка сьогодні актуальна для кожного агровиробника», — зазначив Олександр Мигловець.

Як писав AgroPolit.com, експерт розповів, як досягти максимального захисту для сої. Також холодовий тест від Ukravit допоможе аграріям підвищити врожайність кукурудзи.

в