29 лютого 2024, 13:20, Рейдерство

Неприпустимо: в Польщі обіцяють покарати провокаторів, які розсипали українське зерно

В уряді Польщі вирішили знайти та покарати тих, хто розсипає зерно з України, оскільки подібні дії є неприпустимими. Про це заявив міністр внутрішніх справ Польщі Марцін Кервінський, повідомляє Польське радіо.

За його словами, правоохоронці Польщі гарантують затримання винних, а уряд зробить все можливе, щоб не допустити «анархізації суспільного життя». Марцін Кервінський заперечив, що на українсько-польському кордоні виникають проблеми з гуманітарними та військовими вантажами.

Раніше перший заступник міністра аграрної політики і продовольства України Тарас Висоцький заявив, що Україна має отримати відшкодування за висипане провокаторами зерно на кордоні з Польщею.  Він підкреслив, що «винна сторона» має відповісти за це.

Тарас Висоцький наголосив, що українська сторона сподівається на швидкий розгляд справ з передачею їх до суду. Український посадовець додав, що розраховує на справедливість і повну компенсацію збитків провокаторами, які їх завдали. Слід зазначити, що зараз польські аграрії продовжують блокувати кордон з Україною.

Те, що сталося в кількох місцях, тобто висипання зерна з транспорту, є неприпустимим» – зазначив Марцін Кервінський.

Як писав AgroPolit.com, в Польщі більшість опитаних чоловіків звинувачують попередній уряд в протестах фермері. Також українська сторона заперечує обговорення з Польщею закриття кордонів

в