29 лютого 2024, 11:00, Логістика/Техніка

Реєструвати агротехніку в Україні буде МВС, а не Держпродспоживслужба

Держпродспоживслужба займається реєстрацією аграрної техніки, але до кінця року планує передати відповідні повноваження МВС України. Про це повідомив голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Ткачук, передає Укрінформ.

Він підкреслив, що необхідно прийняття відповідного закону, проєкт якого зараз розробляють спеціалісти служби та інших відомств.

Сергій Ткачук зазначив, що за 2023 рік Держпродспоживслужба реалізувала більше 75 тис. звернень щодо реєстрації сільськогосподарських транспортних засобів, видавши посвідчення трактористів. Реєстр аграрної техніки в Держпродспоживслужбі працює з 2017 року. В умовах воєнного стану зареєструвати техніку можна за спрощеною процедурою.

У серпні минулого року спеціальна міжвідомча робоча група розглянула та прийняла рішення, що функції реєстрації сільськогосподарської техніки не мають входити до компетенції нашого органу, тому мають бути передані до Міністерства внутрішніх справ. До кінця цього року ми плануємо передати ці не притаманні нам функції МВС. Сьогодні існує складна законодавча база стосовно реєстрації сільськогосподарської техніки, там дуже багато нормативів, наказів та підзаконних актів», – сказав Сергій Ткачук.

Як писав AgroPolit.com, Україна зможе експортувати борошно та жири до Ізраїлю. Також Україна починає експортувати рибу і морепродукти до Кувейту.

в