28 лютого 2024, 14:30, Торгівля

Більшість поляків звинувачують ЄС, а не Україну в протестах фермерів – опитування

Опитування United Surveys показало, що польські фермери вважають головними причинами своїх проблем рішення та політику Європейського Союзу, дії попереднього уряду та розв’язану рф повномасштабну війну проти України. Про це повідомляє RMF FM.

10% респондентів вважають, що в своїх проблемах винні самі фермери. Під час опитування, респонденти відповіли на запитання, хто, на їхню думку, відповідальний за поточні проблеми польських фермерів. Вони мали право обрати більше однієї відповіді.

Найбільше (67,6%) обрали відповідь «Рішення Європейського Союзу відкрити ринок для сільськогосподарської продукції з України» . Менша кількість респондентів вважає, що причиною протестів є «політика попереднього уряду» (48,8%), «наслідки війни рф проти України» (48,6%), «кліматична політика Євросоюзу» (47,8%), а також «недобросовісна конкуренція українського сільського господарства» (46,4%).

20,7% опитаних вважає, що поляки відповідальні за проблеми польських фермерів через політику нинішнього уряду. Відповідь «важко сказати» обрали 7,5% респондентів. Чоловіки частіше за жінок звинувачували Європейський Союз. 73% опитаних чоловіків вважають, що рішення ЄС є причиною проблеми польських фермерів, тоді як цю відповідь обрали 63% жінок.

Як писав AgroPolit.com, поляки заплатять за знищене українське зерно. Також поляки заплатять за знищене українське зерно.

в